Светлинният модул Helieon може да замени традиционните източници на светлина

5
31

Компаниите Bridgelux и Molex обединиха своите усилия в разработката на достъпни светлинни модули, състоящи се от преработваеми компоненти. В резултат на съвместното си сътрудничество, компаниите създадоха светлинния модул Helieon, базиран на LED-технологията. Устройството се отличава с дълъг живот – до 10 години и икономичност при експлоатация, но въпреки това, моделът ще се продава на достъпна цена. При пускането на модула в масово производство, цената му ще бъде $20.

Светлинният модул Helieon е изпълнен във вид на корпус, в който е поместено решението и с лекота ще може да бъде интегрирано в различни системи за осветление. Такъв подход позволява разработването на системи за осветление с различен дизайн и предназначение. Диаметърът на модула е 80мм, като производителите отбелязват, че тяхната разработка ще бъде способна да създаде светлинен поток с диапазони от 500 до 1500 лумена с цветова температура 3000К. Такъв модул може да бъде оборудван със специална оптика, която да позволява създаването тесен, среден или широк ъгъл на светлинния поток. Компаниите производителки съобщават, че енергоефективността на това решение при 50 лумена светлина, устройството ще консумира 1W енергия (за сравнение с традиционните решения с нажежаема жичка 100W създават светлинен поток на ниво 1500-1700 лумена).

Светлинният модул Helieon ще бъде пуснат в масово производство и на пазара през май тази година. Описаното устройство напълно съответства с изискванията на директивата RoHS и стандартите Energy Star, Title 24, Part Land, а гаранцията от производителите ще бъде 3 години.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
5 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари