Сгъваемият таблет Centaurus на Microsoft се очаква през 2020 година

3
426

Първата информация за таблета Centaurus се появи в началото на тази година, но сега разбираме, че на него ще могат да се стартират игрите и приложенията за Android. Информацията е на Forbes, който цитира аналитичната компания IHS Markit.

Според тази информация, мобилното устройство трябва да бъде представено през 2020 година. Засега то е известно с кодовото си име Centaurus и работи под управлението на операционната система Windows Core OS (WCOS). В лабораториите на Microsoft таз ОС се нарича Windows Lite и е опростена и орязана модификация на Windows 10, предназначена предимно за мобилни устройства – таблети, лаптопи и други подобни с постоянна връзка с интернет.

IHS Markit твърди, че новият таблет ще излезе под едноименния бранд Centaurus. Това ще бъде сгъваем таблет с два 9-инчови дисплея със съотношение на страните 4:3 (в различните сайтове информацията се различава). Този дизайн ще даде възможност новият таблет да се използва в различни режими, включително и като мини лаптоп, в който за клавиатура се използва единия екран. В Centaurus ще се използва процесор на Intel, произвеждан чрез 10 нанометров технологичен процес. Непрекъсната връзка с интернет ще се осъществява от LTE модем. Ще има и версия с 5G.

Windows Lite се създава специално за мобилните устройства и една от нейните особености ще бъде възможността да стартира Android приложения.

Прототипът на Centaurus бе показан на вътрешна конференция на Microsoft.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Кокошка
Кокошка

Може ли да проверите дали е коректна информацията? Тук пишете, че ще е 9 инчов таблет, а на други места пишат, че ще има два 9 инчови екрана.
Ако вашият текст е коректен, за мен ще е интересно това устройство и само интелския процесор ще ме притеснява. Ако е голямото – два 9 инчови екрана, просто ще ми е голямо…

AxOx
AxOx

„на него ще могат да се стартират игрите и приложенията за Android.“
„операционната система Windows Core OS“
Я пак.. или е Андроид ОС или е Уиндоус ОС … но няма такова животно като Уиндоус ОС с приложения за Андойд и Андойд ОС с приложения за Уиндоус.

Хахахха
Хахахха

Поредният провал на меките ще е това.
Бяха легенда едно време. Махна се Бил и тръгнаха назад. Каквото започнат все се провалят.