6.7 C
София

Серията мобилни видеокарти GeForce GT 500M няма да допринасят за голяма производителност

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Очаква се, че на изложението за потребителска електроника CES 2011, в началото на януари следващата година, компанията NVIDIA официално ще представи едно ново поколение мобилни видеокарти от серията GeForce GT 500М. Те ще заменят устройствата от серията GeForce GT 400М.

Както съобщава ресурсът Fudzilla, мобилните видеокарти от серията GeForce GT 500М няма да доведат до значително подобрение на производителността в сравнение със съществуващите решения от сериите GeForce GT 400М и GeForce GTS 400М. В този случай, новите мобилни графични ускорители ще поддържат API DirectX 11. Като причина за липсата на значително увеличение на производителността в серията GeForce GT 500М се назовава използването на 40-нанометровия технологичен процес в графичните чипове. Той не може да подобри производителността без увеличение на консумацията на електроенергия и отвеждането на топлината.

Нека да отбележим, че в Китай за производителите на лаптопи вече е достъпна мобилната графична карта GeForce GT 540М. Тя разполага с 96 поточни процесора, а работните честоти на видеочипа/шейдърния домейн/паметта са равни на 672/1344/900 MHz, съответно. В това устройство се използва до 1.5 GB памет от стандарт GDDR3 и GDDR5 със 128 битова шина за достъп. Спецификациите на тези нови продукти са сравними с характеристиките на устройството GeForce GT 435, което означава, че и двата модела ще демонстрират сходни нива на производителност.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини