Серията Radeon RX Vega може да бъде попълнена с графични карти, базирани на ядрото Vega 11

0
31

Докато в Мрежата живо се обсъжда информация за възможното пускане от NVIDIA на графичния ускорител GeForce GTX 1070 Ti, един от южнокорейските източници проговори за възможното разширяване на продуктовата линия графични карти на AMD. Според наличните слухове, компанията е готова да замени сегашната линия адаптери Radeon 500 с моделите RX Vega 32 и RX Vega 28, в основата на които ще лежи по-компактното ядро Vega 11.

Естествено, числовото обозначаване тук се появи без причина. То говори за броя на клъстерите в състава на GPU, на всеки от които се падат по 64 поточни процесора. В резултат на това се получава, че Radeon RX Vega 32, базиран на чипа Vega 11 XT, съдържа общо 2048 поточни процесора, а Radeon RX Vega 28 с Vega 11 Pro – 1792.

Какво е най-интересното, според източника, бъдещите графични карти трябва да бъдат оборудвани с по-скъпата графична памет от тип HBM2 с обем до 4 GВ. Ако това е така, RX Vega 32 и RX Vega 28 ще зарадват потребителите с 1024 битова шина. Въпреки това е трудно да си представим, какви ще са цените на продуктите и с какви адаптери NVIDIA ще се конкурира на пазара.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари