Скоро всички ултрабуци с Windows 8 ще имат тъчскрийн

0
18
Лоша новина за хората, които имат намерение да си купят нов модел ултрабук, но не искат той да има тъчскрийн: старши президентът на Intel Кърк Скауген обеща по време на ежегодния форум на разработчиците в компанията, че скоро всички ултрабуци с Windows 8 ще имат тъчскрийн. Според Скауген, сега около 70% от тънките компютри, които можем да намерим на пазара, имат тъч възможности.

Ултрабуците с Windows 8 попадат в три категории: стандартни лаптопи с тъчскрийн, хибридни лаптопи с подвижни тъч дисплеи и лаптопи, при които клавиатурата се премахва изцяло, превръщайки екраните им в самостоятелни таблети. Досега този клас компютри съставляваше малък процент общите продажби на лаптопи с Windows, но, според анализаторите, интересът на потребителите към преносими компютри с тъчскрийн се повишава.

Действително, цифрите показват, че през август търсенето на ноутбуци с тъч дисплеи се е повишило. Според NPD Group, лаптопите с тъчскрийн са добили 30% от пазара за ноутбуци с Windows 8 през миналия месец. Растежът е очевиден: през първите три месеца на 2013 година, екипираните с тъчскрийн лаптопи съставляваха едва 10% от пазара за преносими компютри с последната операционна система на Microsoft.

Според анализаторите, една от причините за повишането на интереса на потребителите към този тип компютри е появата на нови модели под $500. NPD са убедени, че ноутбуците с тъчскрийн ще реализират още по-високи продажби по време на коледните и новогодишни празници.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за