Скоро ще започне продажбата на лаптопи с Remix OS и цена $79

0
45

Всички производители се стараят да предложат на пазара евтини лаптопи с безплатна операционна система, която да осигури нормална работа при неособено мощен хардуер. С излизането на операционната система Android за персонални компютри се очаква да се засили интереса на потребителите към евтини лаптопи и ноутбуци, които обаче имат достъп до приложенията и игрите за Android. Известният производител на процесори Allwinner вече постави основите на подобен суперевтин лаптоп, работещ под управлението на Remix OS.

 

Да си припомним, че Remix OS е специална версия на Android x86, в която интерфейсът е адаптиран за класическо управление с клавиатура и мишка (или тъчпад). Allwinner анонсира три нови бъдещи лаптопи, които ще работят с Remix OS.

Трите модела се различават по размера на дисплеите – 11,6 инча (не е сензорен), 14,1 инча и 11,6 инча сензорен дисплей с възможност за завъртане на екрана на 360 градуса.

 

Най-евтиният модел струва $79, но тази цена важи, ако поръчката е направена директно в Allwinner. Техническите характеристики не са нещо особено – четириядрен процесор Allwinner A64 или осемядрения Allwinner A83T, 2 GB оперативна памет, 32 GB флаш-диск, резолюция на дисплея 1366х768 пиксела. Възможни са промени.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари