10.7 C
София

Следващата компания със смартчасовник: Adidas

Най-четени

Любослав Лозанов
Любослав Лозанов е част от Калдата от 2013 година насам. Завършил "Журналистика" в СУ "Св. Климент Охридски", той съчетава афинитета към спорта и технологиите с професионалното си поприще.


Adidas
ще е следващата компания, която ще представи смартчасовник. Това обяви компанията на специална пресконференция малко по-рано днес. Основната идея на устройството ще е да помага на бягащите и спортуващите.

Очаква се смартчасовникът да се появи по магазините на 1-ви ноември. Цената му ще бъде 400 долара.

За разлика от обявения Galaxy Gear на Samsung обаче и от предполагаемия iWatch на Apple, то часовникът на Adidas ще се отличава от този на конкурентите. По думи на Пол Гаудио – директорът на Adidas Interactive, компанията няма да опитва да направи смартчасовник, а по-скоро устройство за всички бягащи.

„Не опитваме да направим смартчасовник. Целта ни е просто да направим най-умният часовник за бягане“ споделя той. „Когато спортуваш, просто искаш по-малко неща. Нужни са ти само приспособления, които ще помогнат на представянето ти.“

Според думите на Гаудио часовникът ще отчита скоростта и дистанцията, която бягащият е изминал. Наред с това устройството ще засича сърдечен пулс, както и данни за конкретната тренировка. Часовникът на Adidas ще позволява на бягащия да слуша и специален аудио треньор от устройството по време на тренировка, както и да слуша музика от него.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини