Следващата Xiaomi Mi Band 5 може да бъде доста евтина

1
1593

Нов теч на информация предполага, че предстоящата фитнес гривна Xiaomi Mi Band 5 ще разполага с множество нови функции, които биха могли да я направят една от най-достъпните фитнес гривни и една от най-конкурентните гривни на пазара и достъпни гривни на пазара, в това число по-достъпна и от масово харесваните модели на Fitbit и Garmin.

Според TizenHelp, специализиран сайт за новини за носими джаджи и аксесоари, Mi Band 5 ще разполага със SPO2 сензор за измерване на концентрация на кислород в кръвта, докато спите, проследяване на менструалния цикъл и поддръжка на Amazon Alexa за контрол на вашите умни домашни устройства с гласови команди.

Вече чухме, че Mi Band 5 ще включва NFC интерфейс за всички пазари, която по-рано беше достъпна само в Китай, за безконтактни плащания и тези комбинирани инструменти биха направили много примамливо предложение за всеки, който търси бюджетен фитнес тракер.

TizHelp не разкрива самоличността на източника на информацията си, така че тези предварителни данни трябва да се приемат с известна доза съмнение, но ако са достоверни, биха били голяма стъпка спрямо предишната Mi Band 4 и това би било особено впечатляващо, ако новият фитнес тракер има подобна цена на дребно.

Mi Band 4 стартира продажбите си на едни от най-достъпните цени от порядъка на 39,99 щатски долара, а цената е спаднала още по-ниско от пускането ѝ през юни 2019 г. За сравнение, в момента Fitbit Inspire HR се продава за около 90 щатски долара, като при нея обаче липсват NFC предавател за електронни разплащания и дори цветен екран.

Съдейки по информацията от TizenHelp, изглежда, че Mi Band 5 няма да има заместител на различните режими за упражнения на конкурентните модели на Fitbit, но ако Xiaomi успее да задържи цената, то много потребители може да са готови да предпочетат тази достъпна и многофункционална NFC гривна.

GPS поддръжка

За съжаление на този етап няма информация гривната да бъде снабдена с GPS, което е функция, която все пак имаме надежда да видим в новия фитнес тракер на Xiaomi. Трудно е също да се каже дали може да има автоматично проследяване на местоположението, което е една от основните достойнства на по-голямата част от съвременните модели на Fitbit.

Mi Band 5 обаче може да ни изненада. Надяваме се скоро да получил повече официално подробности от Xiaomi, заедно с датата на официалното представяне на гривната. Ако компанията се придържа към традиционния си график за пускане на нови продукти в средата на годината, това може да се случи съвсем скоро, вероятно до края на месец юни.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари