Intel отдавна не е правил кардинални промени в своята микропроцесорна архитектура и продължава да оптимизира нейните ключови елементи и да усъвършенства технологичните норми.

Наскоро в обявите за нови работни места на процесорния гигант се появи свободната длъжност старши разработчик на процесорни микроархитектури (Senior CPU Microarchitect). Обявата е поместена в официалния сайт на Intel. Очаква в най-близко бъдеще корпорацията да предложи съвсем ново революционно процесорно ядро.

Главната задача на новия специалист е работата върху съвсем новата процесорна архитектура Ocean Cove. Тази архитектура ще се използва от Intel през следващите 10 години. Да не забравяме, че тези дни към към екипа на компанията се присъедини известния Джим Келър (Jim Keller). Келър е участвал в създаването на особено успешните архитектури AMD K7, K8 и Zen.

Според неофициални данни, първите процесори Ocean Cove трябва да излязат през 2020-те години, след първото поколение чипове Sapphire Rapids. А тези процесори трябва да подменят 10 nm Tiger Lake и най-вероятно ще бъдат включени в процесорните фамилии Intel Core от 11 и 12 поколение.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари