Следващият Nexus 7 ще има резолюция от 1080р?

0
26

В тайванското електронно издание Digitimes се появиха слухове за наследник на успешния таблет на Google – Nexus 7. В слуховете се твърди, че следващият 7-инчов модел на интернет гиганта отново ще бъде разработен съвместно с Asus и този път ще има резолюция на екрана от 1080р. Digitimes докладват, че устройството ще има по-добри спецификации, но ще остане с цена от $199.

IPS дисплеят на Google Nexus 7 е с резолюция от 1280 х 800 и успешно се конкурира в това отношение с таблета на Amazon – Kindle Fire. Ако Google и Asus запазят същото съотношение, новият дисплей ще поддържа резолюция от 1728 х 1080. Ако пък екранът е стандартен HD модел, ще поддържа резолюция от 1920 х 1080. От сайта посочват, че има вероятност двете компании да решат да намалят малко ширината на рамката около екрана, което допълнително може да внесе промени в съотношението на страните.

На този етап таблетът не е потвърден от нито една от двете компании. Nexus 7 дебютира миналата година по време на конференцията Google I/O през юли. Ако наистина има втори 7-инчов таблет Nexus, то той вероятно ще бъде представен на тазгодишното издание на същата конференция.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари