Следващото 7nm поколение видео карти Nvidia Ampere може да се появи през март

8
1063

Nvidia ще анонсира своето следващо поколение графични карти Ampere произвеждани по 7nm технологичен процес на конференция през месец март, твърдят нови слухове.

Информацията идва от популярния технологичен портал Wccftech, който се слави с висока точност при своите прогнози и предварителна информация за продуктите на хардуерния пазар. По-рано чухме сведения, че следващата генерация видео чипове ще се появят през първата половина на годината, а сега сме още по-приятно изненадани, тъй като има голяма вероятност това да се случи още в края на първото тримесечие.

Източникът твърди, че видео картите ще бъдат разкрити на технологична конференция посветена само на графичните чипове (GPU) в Сан Хосе, но за жалост не е споменато нищо повече. Към момента не е ясно какво точно ще представляват тези нови продукти, нито какви ще бъдат техните достойнства, с които ще грабнат вниманието на потребителите в сегашната ситуация на пазара, в която AMD все повече набира скорост и получава доверие благодарение на своя голям успех с настолните процесори.

Въпреки това, според първоначалната информация, определено трябва да се готвим за едни наистина мощни чипове – анализатори съобщават, че най-базовият графичен процесор от семейството Ampere ще предлага мощност аналогична на RTX 3080, което ни кара да смятаме, че Nvidia са решени да запазят лидерската си позиция на този пазар и няма да отстъпят толкова лесно на AMD, както го направиха Intel на пазара на процесори.

Голямо увеличения в производителността

Очаква се графичните карти на Nvidia от следващо поколение да се възползват максимално от всички предимства на 7 – нанометровия технологичен процес и въпреки че към момента разполагаме по-скоро със спекулации, отколкото с реално изтекли подробности за тези карти, се очаква те да бъдат с до 50% по-бързи от съществуващите карти от серията Turing на Nvidia и ще предложат голям скок в графичната производителност и ray tracing.

Съществува и известна вероятност картите от висок клас от серията Ampere, които съответстват на RTX 3080 и RTX 3080 Ti като аналог по производителност, да бъдат значително по-евтинии от тях, което очевидно би донесло едно много приятно раздвижване на пазара.

От това, което знаем до сега, става ясно, че графичните карти от следващото поколение на Nvidia се оформят като доста впечатляващи и биха мокри да стартират в момент, в който да объркат сериозно плановете на конкурента AMD, които също са планирали да анонсират нова серия видео карти от архитектурата Navi тази година.

Разбира се, към момента тази информация не е официално потвърдена и трябва да подходите към нея с известна доза скептичност. Ако обаче данните се окажат верни и стартът е толкова скоро, то тепърва предстои да видим доста течове за Ampere на Nvidia, за които ще ви държим в течение.

8
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
4 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Антон
Антон

Ти да видиш, аз пък си мислих, че 3080(Ti) ще са базирани на Ampere, ама тука им сравняваме и на двете имагинерната пройзводителмост.

Коментар
Коментар

почна да ми омръзва цялото тва въртене, криене и чакане.. нямам на идея дали е няква стратегия или просто не могат да се организират.
лично за мен, (за момента) видео картите на червените не ме устройват, като цена-производителност (очаквах повече). RX 5600 биваше да излезе преди Н.Г. и с по-добра цена за сметка на (предполагаемо) по-високи продажби.
B550 чипсет чакаме цяла година и до преди няколко седмици никой не знаеше кво точно да очаква от него. Слуховете, че Zen4, може да е с DDR5 следващата година и вероятно ще обезмисли подобна покупка.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Тогава си купи дефектно NOvideo RTX за 40% повече пари и същата производителност. Интел също са по добри, та си купи и от тях…

Dvb
Dvb

Абе смешник, жалките карти на амд не стават за нищо, върховия им модел не може да стигне средния клас на нвидия, да не говорим за бъгавите им драйвъри.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Никой не те е питал жальо, Radeon бяха години наред по силните карти, ама примати кат тебе пазаруваха НЕвидя, та тлва им позволи да дръпнат доста и пак са дефектни и се циганят за обема памет на oтпaдъчните им карти…. И само да те светна aбopигeн такъв, че само AMD freesync и Radeon image sharpening са достатъчни за да направят AMD картите МНОГО по добра покупка и като цена-производителност….

kanareca81
kanareca81

На червените картите не подържат и 4к и 8к видео в тубата,товари се процесора само.

Кольо
Кольо

За март се спрягат само професионалните решения. През лятото ще видим и потребителските.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Гомям прас предвид как надуха цените тия нeщacтници, грам не ме интересуват картите им, поне AMD имат леко по добри цени, но положението е ocpaно яко….