Слуховете за следващия iPad завладяха Азия

0
23


Слуховете, че Apple подготвя iPad с по-голям дисплей стават все по-разпространени в Азия. Според сведенията американската компания дори вече е намерила първия си партньор в производството на новия таблет. Става въпрос за тайванската компания Quanta Computer.

Quanta – известна предимно с производството на лаптопи, и Apple работят по iPad с 12-инчов дисплей. През май в интернет се появиха слухове, че устройството ще е снабдено с 12,9-инчов екран, но последните информации твърдят, че компанията е решила да намали размера до 12-инча.

Според експертите Apple в действителност ще пробва да пусне на пазара iPad с по-голям екран в опит да се преодолеят финансовите трудности на таблета на пазара. В последните месеци търсенето на популярното устройство на американската компания драстично намаля и това изглежда е принудило Apple да преосмисли стратегията си.

С оглед на това, Quanta е повече от логичен избор. Ако Apple започне да произвежда таблети с екран, които доближава все повече размерите на дисплеите при лаптопите, то тайванската компания със сигурност може да помогне.

Очаква се в близките месеци Apple да представи по-тънкия и по-лек 9,7-инчов iPad.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за