Слухове: Intel може да погълне Nvidia!

6
29

Абсолютно невероятно изглежда на пръв поглед информацията съобщена от ресурса brightsideofnews. Според тях, следващата година може да се случи едно от най-големите в съвременния ИТ-свят поглъщания – Intel и Nvidia ще се превърнат в една компания.

Източници твърдят, че в настоящия момент двете компании преговарят и обсъждат евентуалната сделка. Но същността на споразумението вече е известна – Intel ще купува Nvidia, а генералният изпълнителен директор на Nvidia Дженсън Хуанг ще стане ръководител на обединената компания.

Дженсън Хуанг е основател и главен изпълнителен директор на Nvidia и има пълната подкрепа на борда на директорите в компанията, така че назначаването му за ръководител на Intel може съществено да намали финансовите и времеви разходи при процедурата по придобиването на един от най-крупните чипмейкъри в света.

Освен това е известно, че настоящият ръководител на Intel Пол Отелини просто ще изостави длъжността си през май следващата година, а в момента компанията активно му търси заместник „както сред вътрешните, така и сред външните кандидати“. Дженсън Хуанг с богатия си опит ще бъде един отличен заместник на Отелини.

Съобщава се, че това придобиване ще позволи на Intel да укрепи позициите си на мобилния пазар, които тя изпуска поради жестоките конкуренти в лицето на Qualcomm, Nvidia и Samsung, а така също, това поглъщане ще помогне на Intel да засили и позициите си на ноутбук/ултрабук пазара. В края на тази статия държим да уточним, че не само мобилното, но и другите подразделения ще бъдат придобити – и тези занимаващи се с разработването на чипсети за дънни платки и GeForce графични карти.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
6 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари