Слухове: Intel Core i3-8300 ще получи четири ядра с поддръжка на Hyper-Threading

0
44

Настолните процесори Intel Cofee Lake, дебютът на които трябва да се проведе в следващите няколко месеца, в последно време все по-често става обект на обсъждане от различни хардуерни ресурси. Неотдавна в Мрежата се появиха спецификациите на шестядрените решения от линиите Core i7 и Core i5, но за подготвяните модели от сериите Core i3, Pentium и Celeron за съжаление все още нищо не се чува.

Днес в един от китайските форуми, които са традиционен източник на „информационни течове“, свързани с все още не излезли графични карти и процесори, бе публикуван скрийншот с кратките характеристики на чипа Core i3-8300, който ще оглави линията от Core i3 решения на поколението Coffee Lake.

Според предоставените данни, чипът Intel Core i3-8300 ще има четири пълноценни ядра с поддръжка на Hyper Treading, работещи на честотата от 4 Ghz. Обемът на кеш-паметта от второ ниво е 4 256 KВ, а обемът на L3 кеша е 8 MB. С други думи, след „революционните“ процесори Pentium (Kaby Lake-S) с поддръжка на многопоточност, Intel ще пусне не по-малко интересните четириядрени решения Core i3, притежаващи производителност, сравнима с настоящите модели от продуктовата линия Core i7.

Важно е още веднъж да се отбележи, че посочената информация към настоящия момент не е потвърдена и може да се окаже неточна. Въпреки това, като се има предвид нарастващата конкуренция на пазара на десктоп процесорите, изходът на четириядрени Core i3 процесори изглежда съвсем правдоподобен.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

  Абонирай се  
Извести ме за