Слух: графичните карти AMD Radeon RX Vega ще се появят в продажба на 5 юни

1
756

Според портала DigiWorthy, позовавайки се на собствени източници от щаба на AMD, линията графични карти Radeon RX Vega ще включва три модела, насочени към средно-високия и високия сегмент на пазара на графичните ускорители. Освен това, ако се вярва на източника на информацията, моделът с референтен дизайн ще се появи в продажба на 5 юни.

Според чуждестранните колеги, флагманската карта е получила името Radeon RX Vega Nova и ще се предлага на цената от $599. Този ускорител ще се превърне в конкурент на Nvidia GeForce GTX 1080 Ti. По-малко производителното решение ще стане графичната карта AMD Radeon RX Vega Eclipse, която пък ще се конкурира с Nvidia GeForce GTX 1080. Цената на този модел ще започва от около $499.

Най-достъпната видео карта от новото семейство трябва да стане Radeon RX Vega Core. Нивото на производителност на ускорителя ще бъде съпоставимо с това на Nvidia GeForce GTX 1070, а препоръчителната му цена е 399 долара.

За съжаление, липсва информация за техническите характеристики и какви точно са разликите между трите описани модела. Във всеки случай обаче, до официалния дебют на тройката нови графични карти остава още малко, а точните спецификации на устройствата ще станат известни в следващите няколко седмици.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари