Неотдавна бе съобщено за плановете на AMD да допълни гамата си от графични процесори Polaris с нов чип, изготвен по 12-нм технологичен процес. Този GPU, известен под името Polaris 30, трябваше да се превърне в основа за наследниците на графичните карти Radeon RX 570 и RX 580, дебютирали още през април миналата година.

Според новата информация обаче, споменатият графичен процесор ще намери приложение в ускорителя Radeon RX 590. За това свидетелства и новият запис в базата от данни на тестовия пакет 3DMark Time Spy.

Ако се вярва на новините данни, то AMD Radeon RX 590 представлява подобрена версия на Radeon RX 580. Благодарение на прехода към 12-нм технологичен процес, GPU на устройството работи на по-високи тактови честоти, отколкото вече познатия ни 14-нм Polaris 20.

Например, при провеждане на 3DMark Time Spy, честотата на ядрото на Radeon RX 590 е достигнала 1545 Mhz, което е позволило преминаването на този бенчмарк с резултат от 4759 точки в Graphics Score. Подчертаваме, че до около 1500 Mhz са се доближили само най-добрите екземпляри на Radeon RX 580 при овърклок. Честота на паметта от 2000 Mhz говори за използването на GDDR5 чипове.

Важно е още веднъж да се отбележи, че посочената по-горе информация е неофициална и трябва да се отнасяме към нея със здрав скептицизъм. Остава да се надяваме, че в близко време AMD ще ни информира за своите планове в сферата на графичните решения.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари