Слух: AMD Ryzen 4000 десктоп процесорите ще отвеят Intel с 20% скок в броя инструкции на секунда

2
1082

Ryzen 4000 серията на AMD, която очакваме по-късно тази година, ще предложи голям скок в производителността спрямо 3000 серията. Ако новият слух е верен, от Intel трябва да се притесняват.

Слухът идва от доста известния типстър IceUniverse. Странното е, че той по принцип се занимава с информация за смартфони. Дава много точна информация, но няма история с потвърдени слухове за компютърен хардуер.

От информацията му става ясно, че AMD се готви за ръст от 15 до 17 процента в IPC – инструкциите в секунда. Другото е, че инженери от два различни производителя предполагаемо са казали, че резултатите са още по-високи. Тестовите чипове надминават прогнозата, а също така са много енергийно ефективни.

Други слухове сочат, че ръстът всъщност ще е между 8% и 10%

Очаква се в следващите седмици да се появи още информация, от по-установени източници от индустрията.

Това проблем ли е за Intel?

Компанията наскоро излезе със своето 10-то поколение Comet Lake процесори. Те се конкурират с Ryzen 3000 серията и резултатите не са много обнадеждаващи. Какво остава за нови чипове на AMD с още по-висока производителност.

Intel подготвя 11-то си поколение CPU-та – Rocket Lake. Възможно е да се ускори работата по новата архитектура и да видим следващите процесори на корпорацията в борба със следващите продукти на AMD.

Колко вероятно обаче е това? Comet Lake още не са по рафтовете, а Ryzen 4000 се готви за премиера през октомври. Трудно ще е на Intel да подготви ново пускане в рамките на 5 месеца, коментират от TechRadar. По-вероятно е да видим тяхното 11-то поколение през първото или второто тримесечие на следващата година.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари