Слух: Apple готвят 13-инчов MacBook Pro с Retina Display

0
27

Едва седмица след като Apple анонсираха новата си линия 15-инчови ноутбуци MacBook Pro с Retina Display, вече се заговори за техните наследници. Анализаторът на KGI Минг-Чи Куо, който има добра репутация в пускането на верни слухове касаещи компютрите Мас, сподели пред Appleinsider, че американската компания по всяка вероятност готви по-малък модел Pro с Retina Display.

Според Куо, новият MacBook Pro с по-малък, но еднакво висококачествен 13-инчов екран ще бъде пуснат на пазара през октомври – тогава, когато, според други слухове, можем да очакваме и следващото поколение iPhone 5. За да бъдат готови с достатъчно количества, твърди Куо, от Apple ще увеличат поръчките си за 13-инчови екрани с Retina Display през септември.

Куо не е единственият, който предрича по-малък MacBook Pro. Анализаторите на NPD DisplaySearch Ричард Шим и Джеф Лин наскоро писаха в блоговете си, че нов MacBook Pro с 13-инчов екран с резолюция 2560 х 1600 ще бъде представен през четвъртото тримесечие на годината. Според тях, поръчките на по-малкия панел ще бъдат два пъти повече от тези на 15,4-инчовия.

Що се отнася до 15,4-инчовите панели, анализаторите посочват, че Apple не възнамеряват да поръчват над 2 милиона от тях до края на календарната 2012 година. Пускането на по-малък (и, надявам се, по-евтин) MacBook Pro през октомври би имало смисъл за Apple, тъй като седмици след това ще започне пазаруването за коледните празници. Дали обаче компанията действително възнамерява да пусне по-малък ноутбук от Pro серията няма как да разберем.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари