Смартфонът Samsung Wave S8500 премина сертификацията на DivX

0
30

Компанията Samsung съобщи, че смартфонът Wave S8500, основан на платформата Bada, е първото в света устройство, което е преминало сертификацията на DivX, при възпроизвеждане на HD-резолюция 720p.

В същото време се отбелязва, че моделът Galaxy S i9000 ще трябва да бъде надлежно заверен от DivX. По данните, моделите са снабдени с новите дисплеи, които са изпълнени по технологията Super AMOLED, което превъзхожда по качество изображението на TFT-матрицата и традиционния AMOLED. Устройствата са с наличното лого на DivX Certified, което не само показва способността на смартфона да възпроизвежда видео DivX с резолюция 720Р, но и да създава видео-клипове с тази резолюция и скорост 30 кадъра в секунда, което ще бъде съвместимо с други устройства, притежаващи сертификата DivX Certified.

Отбелязва се, че смартфонът Samsung Wave S8500 ще бъде пуснат в продажба на европейския пазар през април или май, а устройството Galaxy S i9000 ще се появи на пазара след няколко месеца. Нивото на препоръчителната цена на устройствата все още не се съобщава.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари