fbpx
-0.2 C
София

Смарт-очилата Google Glass се вляха в новия Project Aura

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Смарт-очилата Google Glass станаха част от нов, по-мащабен проект на Интернет-гиганта. Business Insider and The Wall Street Journal допълва, че второто поколение на това устройство, както и другата електроника за носене сега се разработват в рамките на новия отдел Project Aura, създаден само преди няколко месеца.

 

Ръководител на Project Aura става шефът на програмата Google Glass Иви Рос (Ivy Ross), който както преди е подчинен на Тони Фадел, генерален директор на Nest. В екипа са включени трима бивши специалисти от секретната лаборатория Lab126 на Amazon, където неотдавна имаше сериозни уволнения. Корпорацията привлече и Макс Радър (Max Ratner), известен специалист на Apple, който помогна при създаването на новия айфон.

Не бива да се бърка Project Aura с проекта за създаване на модулен смартфон Project Ara – това са два съвсем различни проекта с различни екипи.

Продажбите на смарт-очилата Google Glass при цена 1500 американски долара бе прекратена в началото на тази година, след като не станаха популярни. Тяхната възможност да записват видео и да заснемат фотографии предизвика безпокойство за конфиденциалността на околните. Продажбата на Google Glass продължава предимно в предприятията и сега се подготвя нова версия.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини