Смарт-очилата Google Glass се вляха в новия Project Aura

0
9

Смарт-очилата Google Glass станаха част от нов, по-мащабен проект на Интернет-гиганта. Business Insider and The Wall Street Journal допълва, че второто поколение на това устройство, както и другата електроника за носене сега се разработват в рамките на новия отдел Project Aura, създаден само преди няколко месеца.

 

Ръководител на Project Aura става шефът на програмата Google Glass Иви Рос (Ivy Ross), който както преди е подчинен на Тони Фадел, генерален директор на Nest. В екипа са включени трима бивши специалисти от секретната лаборатория Lab126 на Amazon, където неотдавна имаше сериозни уволнения. Корпорацията привлече и Макс Радър (Max Ratner), известен специалист на Apple, който помогна при създаването на новия айфон.

Не бива да се бърка Project Aura с проекта за създаване на модулен смартфон Project Ara – това са два съвсем различни проекта с различни екипи.

Продажбите на смарт-очилата Google Glass при цена 1500 американски долара бе прекратена в началото на тази година, след като не станаха популярни. Тяхната възможност да записват видео и да заснемат фотографии предизвика безпокойство за конфиденциалността на околните. Продажбата на Google Glass продължава предимно в предприятията и сега се подготвя нова версия.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за