Смарт часовникът Apple Watch Series 5 има постоянно активен дисплей и електронен компас

0
890

Apple анонсира своя смарт часовник от ново поколение Apple Watch Series 5. Дизайнът и размерите са почти същите, като на предишния Apple Watch Series 4, но вътрешните промени са много.

Едно от най-характерните нововъведения е постоянно активният дисплей. Вече не се налага да се прави това характерно движение с китката, за да се види колко е часът. Въпреки че дисплеят непрекъснато показва информация, времето на автономна работа не се е променило и е в рамките на типичните за подобни устройства за носене 18 часа. Това е постигнато чрез използването на новата LTPO матрица в дисплея с много ниска консумация на електрическа енергия. Самият дисплея може да намалява честотата на обновяване на кадрите при престой.

Подсветката на матрицата през повечето време работи в икономичен режим, а когато потребителят направи характерния жест за да погледне времето, активира се пълната яркост на подсветката. Apple добавя, че електронните циферблати и информацията за фитнеса са преработени, за да може по-пълноценно да се използват новите възможности на дисплея.

Друг характерен момент е електронният компас, който дава възможност да се проследи направлението на движението директно в картите.

Продажбите на смарт часовника Apple Watch Series 5 стартират на 20 септември. Стандартната версия с GPS струва $399. Моделът с поддръжката на мобилна връзка е с цена $499.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за