Смарт-часовникът Matrix PowerWatch се захранва от топлината на човешкото тяло

1
1508
Един от най-големите проблеми при използването на смарт-часовници е малкото време на автономна работа, което налага твърде честото зареждане на тези устройства. Стартиращият бизнес Matrix Industries е решил този проблем чрез използване на човешката топлина за зареждането на смарт-часовника. Технологията е реализирана в устройството PowerWatch.

power-wach-band-2-1

Това не е нова технология и е известно, че от човешката топлина не може да се получи много енергия. Ето защо, PowerWatch е едно икономично устройство с по-ниска функционалност и производителност. Използван е процесора с висока енергийна ефективност AMBI Q.

power-watch-band-1

PowerWatch може да показва времето, да преброява крачките на потребителя, има секундомер. Смарт-часовникът пресмята количеството енергия, произведена от човешкото тяло, както и броя изгорени калории. Тази информация се предава към смартфон чрез Bluetooth безжична връзка. Информацията се натрупва и може да се разглежда за всеки един ден.

powerwatch-1

PowerWatch не може да получава съобщенията от смартфона, но Matrix Industries каза, че в следващите версии ще бъдат добавени много нови функции.

Продажбите на PowerWatch с 1,2-инчов кръгъл монохромен дисплей са планирани за лятото на 2017 година при цена $99.

1
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
1 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Мартин
Мартин

Здрвейте,
Много харесах идеята Ви и с нетърпение чакам да го пуснете на пазара. Много моля при внасянето му в България първия да е запазен за мен:).