По време на събитието Google I/O 2018 интернет гигантът представи втората бета версия на Wear OS за разработчици.

Тази ОС се базира на Android P, а обновяването може да се инсталира само от притежателите на Huawei Watch 2 и Watch 2 Classic. Фърмуерът може да се изтегли от официалния сайт на Google.

Втората тестова версия е с оправни грешки, забелязани в първата. Но най-интересното и полезно нововъведение е многократно повишената ефективност на режима „Икономия на енергията“. Тази функционалност вече работи по друг начин.

Във Wear OS режимът за екстремална икономия на електрическа енергия се активира автоматично, ако зарядът на батерията е паднал под 20%. В този режим се изключват всички фонови процеси, вибрацията, GPS, Wi-Fi и Bluetooth. Във втората бета версия са се появили специален блокиращ екран и подобрен алгоритъм за ограничаване на фоновите процеси.

При активирането на функционалността „Икономия на енергията“, основният екран става черен и показва само времето, датата и червената иконка на батерията. При натискането на хардуерния бутон на часовника, дисплеят свети 5 секунди и след това отново влиза в режим на дълбок сън. При двойно натискане на този бутон, икономичният режим се изключва.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

0 Коментара
Отзиви
Всички коментари