Снимки и характеристики на еднослотовия GeForce GTX 1070 от Galax

0
71

По-голямата част от производителите на графични адаптери предпочитат да оборудват собствените модели графични карти с масивна системи за охлаждане с колкото е възможно по-голям брой топлинни тръби. И въпреки, че подобни охладители напълно оправдават себе си в случая при топ-моделите, решенията от средния-висок ценови сегмент често без особени проблеми могат да минат и с по-компактни охладители. Имайки предвид тази особеност, китайската компания Galaxy Microsystems представи еднослотовия модел GeForce GTX 1070, снимките и техническите характеристики на който бяха споделени от портала zol.com.cn.

Galax GeForce GTX 1070 е оборудван с еднослотова система за охлаждане с метален кожух и вентилатор, тип турбина. Отвеждането на топлината от графичния процесор Nvidia GP104 и силовите елементи на захранващата система се осъществява с помощта на изцяло меден радиатор.

Устройството е изградено на базата на печатна платка със собствен дизайн на Galax и използва (4+1)-фазна захранваща система с 8-пинов PCI-E Power конектор. Любопитното в случая е, че въпреки използването на еднослотов охладител за процесора, видеокартата е получила малък фабричен овърклок и GPU работи на честотите от 1518 до 1708 Mhz. Подсистемата на паметта е представена от 8 гигабайта GDDR5 с ефективна честота от 11 Ghz.

За извеждане на изображението върху екрана, са предвидени видео-изходите HDMI, DisplayPort и DL-DVI.

Както съобщава източникът, еднослотовият Galax GeForce GTX 1070 ще се появи по рафтовете на магазините в близко бъдеще. Препоръчителната цена на устройството все още не се съобщава.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари