16.1 C
София

Спадът в търсенето на таблети ще увеличи продажбите на лаптопи

Най-четени

Преди няколко години бяхме почти склонни да повярваме, че iPad, а после и останалите таблети, наистина ще сложи края на преносимите компютри. Разбира се, това не се случи. Нещо повече: според Главния изпълнителен директор на Best Buy Хюбърт Джоли, отслабващото търсене на таблети днес ще причини ръст в продажбата на лаптопи.

Шефът на веригата американски магазини за електроника твърди, че, поне в неговата компания, вече се наблюдава нарастващо търсене на лаптопи, като едната причина е спирането на поддръжката на Windows XP, което е накарало доста хора да сменят стария си компютър с нов. Паралелно с това, търсенето на таблети е намаляло и отново е освободило място за преносими компютри.

Джоли признава, че таблетът вероятно е най-бързо популяризиралият се продукт на пазара за потребителска електроника, но твърди, че тази категория устройства не търпи толкова често обновяване, колкото други. Действително, повечето хора закупили си таблет рядко го сменят с нов само заради няколко нови функции и подобрения. Точно затова, след като пазарът се засити, анализаторите започнаха да отчитат спадове в търсенето на таблети.

Разбира се, за времето, през което таблетите доминираха на РС пазара, лаптопите са еволюирали и вече не са това, което бяха. Джоли е съгласен, че за нов ръст в търсенето на лаптопи може да се говори само ако се имат предвид така наречените хибридни лаптопи, чиито екрани могат да се откачват, превръщайки се в таблети. Директорът е на мнение, че бъдещето на лаптопа ще зависи главно от креативността на производителите. 
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Sony WF-1000XM4 – най-добре звучащите шумопотискащи безжични слушалки

Новите шумопотискащи слушалки от висок клас на Sony бележат голям напредък спрямо предишното поколение на марката, но и спрямо конкуренцията. Това са Sony WF-1000XM4....

Подобни новини

0
Какво мислите? Добавете коментар.x
()
x