Процесорите AMD Ryzen Threadripper не само стреснаха Intel, но и оживиха и ободриха цялата компютърна индустрия.

За първи път от много години екипът на AMD представи достойна конкуренция на най-мощните процесори на Intel и предложи на потребителите много по-добро и привлекателно съотношение цена/производителност. При това чиповете на AMD имат неоспоримо преимущество пред HEDT платформата на Intel – наличието на 64 линии на интерфейса PCI Express 3.0 за всеки един Ryzen Threadripper процесор.

Оказа се, че процесорите Ryzen Threadripper първоначално не са били включени в плановете на AMD относно архитектурата Zen. Първоначалните планове са били създаването на три фамилии десктоп процесори: Ryzen 3, Ryzen 5 и Ryzen 7. Новите Ryzen Threadripper решения са се появили благодарение усилията на група специалисти в AMD, които са искали да създадат идеалния процесор за мощни компютри.

Сара Янгбауър (Sarah Youngbauer), член на екипа по комуникации на AMD каза в интервю за Forbes, че в началото, върху чиповете Ryzen Threadripper е работела малка група специалисти, които са посветили на тези процесори цялото си свободно време. След постигнатите великолепни резултати ръководството на AMD е одобрило проекта и му е дало официален статут за финансиране и развитие.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Име
Име

Една работа когато я правиш с желание и кеф – нямаш равен!

(женска поговорка)

:))

Именит
Именит

А аз през свободното си време работя за НАСА, Роскосмос и Китайската агенция… Стига глупости….