Специалистите на iFixit разглобиха Apple Watch Series 2

0
148

Веднага след презентацията на Apple Watch Series 2, специалистите на известната компания iFixit разглобиха смарт-часовника и заснеха целия хардуер на устройството. Оказа се, че въпреки по-сложния технологичен процес, ремонтът на новия смарт-часовник е станал по-лесен.

 

Преди това се появи информация, че Apple в своите смарт-часовници от второ поколение слага по-мощни акумулаторни батерии. Това се оказа вярно – новата акумулаторна батерия е с 30% по-мощна, но заради по-яркия дисплей и новия GPS модул, времето на автономната работа на Apple Watch Series 2 са същите 18 часа. Променени са местата на някои компоненти в сравнение с предишния смарт-часовник, но това не оказва влияние върху ремонта.

 

По време на презентацията бе обявено, че новото поколение смарт-часовници покрива спецификациите на стандарта IP67 и с тях може да се плува на дълбочина до 50 метра. Представителите на iFixit са сигурни, че тайната на тази водоустойчивост е по-плътното лепило. Не бяха намерени никакви уплътнения, а при разглобяването лепилото бе премахнато и Apple Watch Series 2 загубиха своята водоустойчивост.

 

Според отчета на специалистите, фирменият чип Taptic Engine е започнал да работи по-добре. Те подчертаха, че новият смарт-часовник е много по-надежден и удобен за ремонтиране.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари