Специалисти разработиха “умен” тампон

2
44
Компанията my.Flow разработи “умен” тампон със същото име, който ще уведомява жената, когато продуктът напълно е наситен с кръв и трябва да се подмени.

Това е възможно благодарение на свързването на смарт-тампона чрез Bluetooth към специален монитор за следене с помощта на връв с дължина от 15 до 30 см, която след това се захваща към колана или към бельото и обменя данни с приложението. Последното изпраща на телефона на потребителя уведомление, че е дошло време да подмени тампона.

Създателите на “умния” тампон твърдят, че тяхното устройство има за цел да спаси младите момичета и жени от течове на кръв и свързания с това дискомфорт, а също така това предотвратява случаите на синдром на токсичен шок, свързан с продължителното носенето на тампон. Според статистиката, повече от 50% от жените в период на менструация постоянно изпитват безпокойство и страх за това, че тампона може да протече и да ги злепостави пред околните.

Синдромът на токсичен шок се счита за епидемия от 80-те години и дори е свързан със смъртоносни изходи. Специалистите напомнят, че подмяната на тампона е необходима на всеки 4-8 часа.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

2 коментара за "Специалисти разработиха “умен” тампон"

Извести ме за
avatar
Сортиране по:   най-нови | най-стари | най-висока оценка
wpDiscuz