Американската търговска мрежа Micro Center реши да приложи нещо като парично наказание за масовото закупуване на видеокарти, използвани за добив на цифрова валута, като по този начин за обикновените потребители и за геймърите видеокарти не остават.

В магазините на Micro Center за обикновените потребители нищо не се променя: всички, които закупуват до две видеокарти, плащат цена от $230 за един екземпляр – типичната цена на графичната карта GeForce GTX 1060 за този регион. Друга е ситуацията с потребителите, които искат да закупят три или повече от тези видеокарти наведнъж – те трябва да платят $10 000 за всяка видеокарта.

Доста странната „акция“ важи за всички графични карти, а разликата в цените се отнася само до първите две графични карти. Така например, клокнатата GeForce GTX 1070 струва $470, но ако някои иска да закупи три подобни видеокарти едновременно, трябва да плати сериозните $30 000.

Засега не се знае доколко е ефективен този метод, понеже нищи не пречи един и същ човек да посети магазина няколко пъти. Но започна да се появява информация, че се прави регистрация на потребителите в интернет и не е чак толкова лесно да бъдат измамени продавачите на Micro Center. И още, високата цена уж е свързана с цената на биткойна. Всъщност няма много логика във всичко това, понеже по този начин магазинът сам ще си намали продажбите.


Коментирайте статията в нашите Форуми. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във Facebook, и ни последвайте в Telegram и Viber или изтеглете приложението на Kaldata.com за Android, iOS и Huawei!

Абонирай се
Извести ме за
guest

18 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари