Сравнение на времената за зареждане на PlayStation 5 и Xbox Series X – коя конзола е по-бърза?

7
1420

Едно от общите неща между двете нови конзоли – PlayStation 5 и Xbox Series X – е, че и двете обещават много по-кратки времена на зареждане на игрите и съдържанието в тях. От Trusted Reviews са направили интересен тест.

Те са взели няколко заглавия, които са тествали на двете конзоли – чрез обратна съвместимост. Така те сравняват времената на зареждане на новото поколение, с тези на същите игри при старите конзоли. Данните са интересни, защото изследват игри, които по принцип станаха известни с бавното зареждане.

И двете конзоли постигат забележителен прогрес в новото поколение, но една от тях се справя по-добре

Най-интересни резултати ще видим при Final Fantasy XV и The Outer World. Там Xbox Series X буквално отвява PlayStation 5. Става много ясно, че успехът на Microsoft в дисциплината се дължи не само на новия хардуер за съхранение на информация, но и на много труд върху работата на системата за обратна съвместимост. Разбира се има и игри, които са изключения.

При заглавия като Miles Morales и Astro’s Playroom, времената за зареждане са почти незабележими. Те доказват, че конзолата на Sony е повече от способна да предложи бързи времена на зареждане. В голяма част от случаите го прави. Разликата между двете конзоли обаче може да е фактор, ако собственикът на конзолата планира да играе много игри чрез обратната съвместимост.

Ето данните, а отгоре може да видите видео, в което е показано самото зареждане на игрите с таймер

Игра PlayStation 5 Xbox Series X
Final Fantasy XV 27.18 секунди 9.09 секунди
The Witcher 3 10.13 секунди 26.06 секунди
Outer Worlds 28.05 секунди 7.14 секунди
Yakuza Kiwami 2 4.18 секунди 6.14 секунди
Nier Automata 24.16 секунди 21.06 секунди

За малко повече контекст, ето как PS5 се подобрява при някои от ексклузивните заглавия за платформата

Възможно е посредством подобрения в доста от игрите и обновления на фърмуера на конзолата, PS5 да навакса на местата, където има изоставане. Но за момента фактите са такива.

1.4 7 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
7 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари