Сравнение на роботизираните прахосмукачки iLife (моделите A4S, A6,V5S PRO, V7s Plus и V8S)

3
986
iLife

Световният пазар на роботизирани прахосмукачки се очаква да има годишен растеж от 15,23% за периода от 2017-2021 години. Ако сте избирали и тествали различни уреди от този тип, навярно сте се убедили, че роботизираните прахосмукачки iLife са най-добрият избор в по-ниския ценови сегмент.

Много хора знаят, че iLife е една от най-добрите марки, но се затрудняват да изберат най-подходящия за себе си модел. Това е и причината да се направи този кратък обзор, който има за цел да запознае потребителите с различните видове роботи от този тип на iLife и да сравни техните основни технически характеристики.

iLife е утвърдена на пазара компания, която се гордее със своите продукти. Нейното портфолио включва модели предимно от серията A и серията V. Ще се спрем върху моделите iLIFE A4 и A6, както и устройствата от серия V – V7s Plus, V5S PRO, V8S. Тези прахосмукачки използват различни технологии и и са от различен ценови клас.

Всяка от тях има съвременни характеристики се поддържат S.L.A.M. алгоритъма за локализиране и картиране, чрез който се съставя маршрута на най-ефективно почистване. Това е на практика същата функция, използвана в безпилотните автомобили на Google.

Тук можете да се запознаете с най-новите предложения на GearBest: промоции на прахосмукачки

iLIFE A6 – най-скъпата прахосмукачка на iLife

A6 е един от най-новите продукти на iLife и се гордее с използването на най-новите фирмени технологии. Например с второто поколение CyclonePower 3-Stage на почистващата система. Освен това, дизайнът на устройството е много елегантен, а профилът е нисък, с което значително се увеличава нейната маневреност.

В iLife A6 се използва и новата система за почистване CyclonePower, също от второ поколение. Новата система разполага с новата гумена четка BladeAway със спирални остриета, голям контейнер за боклука и голяма смукателна мощност. Освен това, моторът е оптимизиран и осигурява висока ефективност от 1000 Pa. Освен това, шумът на мотора е много нисък и не причинява неудобства.

За да се гарантира, че всички ще бъде почистено, профилът на A6 е много нисък. Всъщност това е една най-тънките роботизирани прахосмукачки на пазара. Тя пропълзява под леглата, диваните, около краката на столовете и на други труднодостъпни места, където обикновен се събира мръсотия. А батерията с голям капацитет гарантира, че подовете ще бъдат изчистени навреме и по график. Тя може да работи 160 минути с едно зареждане и може да почисти площ от 180-200 квадратни метра. Освен това, налична е и функцията Electrowalls, с която можете да ограничите A6 чрез използването на невидими бариери.

Плюсове:

 • Усъвършенствана система за почистване – A6 използва изцяло новата почистваща система Gen 2 CyclonePower с три степени
 • Тънък дизайн – iLife A6 е победител за най-тънка прахосмукачка. Тя е висока само 2,8 инча и е с 0,8 мм по-ниска от Roombas
 • Дълъг живот на батерията – цели 160 минути непрекъсната работа, което не се среща често
 • Картиране – това е единственият модел iLife с функция за картиране на Electrowall
 • Голяма зона на почистването – iLife гарантира изчистването на площ от 180 до 200 квадратни метра
 • Сухо и мокро почистване – роботът е специално оптимизиран за всякакво почистване

Минуси:

 • Няма Wi-Fi – това не е чак толкова важен фактор при съвременните роботизирани прахосмукачки и A6 няма Wi-Fi модул
 • Няма измиване с вода – това е другият минус на A6

Последни промоции в GearBest: роботизираната прахосмукачка iLife A6

iLife a4s

iLife A4s е значително по-малка от другите роботи за почистване. Височината е едва 3 инча при диаметър 12,2 инча. Тя е идеална за мебели с малък просвет и е лесна за носене.

Когато сравняваме различните iLife модели, нямам как да не забележим, че a4s има режим на максимално почистване, в който могат да се обработват различни видове подове. Прахосмукачката без проблеми изчиства подове от дърво, застлани с килим или от плочки.

Времето на автономна работа е една от силните страни на a4s. С едно зареждане устройството чисти 140 минути без прекъсване, а в смесен режим издържа около 120 минути.

iLife a4s може да не е най-модерният робот за почистване на пазара, но осигурява солидна производителност при съвсем разумна цена.

Плюсове:

 • Два режима на зареждане
 • Дистанционно с LCD
 • Почиства и трудно достъпните места

Минуси:

 • Няма Wi-Fi

 

Вижте новата промоция в GearBest: роботизираната прахосмукачка iLife a4s

iLife V8S

iLife V8S е устройство от типа две-в-едно, което може да почиства и да мие. Както винаги, нещата при iLife са минималистични и модерни. Този робот има стъклена повърхност, а неговият корпус му дава възможност да почиства под повечето мебели.

Захранването на робота се осъществява от 2600 mAh литиевойонна батерия, осигуряваща цели два часа почистване с едно зареждане. Зареждането до 100% става за три часа. Устройството може да почиства и да мие.

V8S също почиства различните видове подове и при намаляване на заряда автоматично се връща до зареждащия док.

Този модел има възможност за задаване на графика на почистването. Тази функция позволява програмирането на устройството за всяко време за всеки ден от седмицата.

B8 е първият робот на iLife, който идва със собствено приложение, което дава възможност за проследяване придвижването на устройството в реално време. Приложението дава възможност и за промяна на маршрута за почистване.

Плюсове:

 • V8S може да почиства и мие и разполага със собствен резервоар за вода. Навигационната система i-Move позволява точното разпределяне на зоните и планиране на маршрута за почистване.
 • Много голям контейнер за боклука: 750 милилитра място за отпадъци за по-добро изчистване на всякакво подове
 • Задаване на разписание

Минуси:

 • Малко по-скъпа. В сравнение с другите роботи на iLife, V8S е по-скъпа. Но си струва всяка стотинка.

iLIFE V7s

Това е крайъгълният камък на серията V, като се предлагат две версии: iLIFE V7 и iLIFE V7 Plus. Въпреки че повечето характеристики са като на V5s, серията V7s е по-интелигентна. Тези роботизирани прахосмукачки съчетават дизайна и възможностите типични за едно съвременно устройство от подобен тип.

Серията V7s включва най-добрите роботизирани прахосмукачки на iLife. Поддържа се системата CyclonePower, включваща двойни EPA филтри за по-добра производителност. Тези прахосмукачки са специално създадени за борба с петна и по-големи замърсявания. Резервоарът за вода е с обем 0,45 литра, а прахоуловителят е – 0,5 литра. Но смукателната мощност е ниска – 400 Pa и устройството е подходящо за подове, но не и за килими.

The V7s Plus разполага с някои допълнителни и много удобни функции, както и дистанционно управление,четири режима на почистване и други. Въпреки, че няма Wi-Fi, тази прахосмукачка може да подсушава подовете.

Плюсове:

 • Чистене 3-в-едно – V7s може да почиства, мие и дори да подсушава подовете
 • Сухо и мокро почистване
 • Резервоари с голям обем – не се налага честа човешка намеса
 • Подобрена работа на батерията
 • По-голяма площ на изчистване
 • Елегантен дизайн

Минуси:

 • Няма отново няма Wi-Fi

Най-новата промоция в GearBest на роботизираната прахосмукачка ILIFE V7s

iLife V5S Pro със сухо и мокро почистване

Още една автоматизирана прахосмукачка, която може да чисти и да мие. Разполага със собствен резервоар за вода и и кърпа за почистване. С цената си малко под $200, V5s чисти в продължение на цели 150 минути с едно зареждане.

FE V5S Pro разполага с впечатляваща почистваща система. Това е системата 1-Gen CyclonePower с три степени, която гарантира едно много добро почистване. Освен това моторът е мощен и осигурява много голяма смукателна мощност.

От останалите особености на V5s можем да посочим усъвършенстваните сензори, както и избягването на препятствия. Има четири различни почистващи режима и функция за завръщането до док станцията при изтощена батерия. Въпреки че прахосмукачката е от висок клас, тя няма Wi-Fi. Въпреки това, цената е напълно оправдана.

Плюсове:

 • Плавна навигация
 • Предлага три-в-едно: почистване, вакуумиране, миене
 • Мокро и сухо почистване
 • Почистващият препарат може да се подава и ръчно
 • Дистанционно управление

Минуси:

 • Няма Wi-Fi

Промоцията на роботизираната прахосмукачка iLife V5S Pro е организирана в онлайн магазина GearBest

 


Платено съобщение

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
4 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
марияПалеустиниецAymaliev Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Aymaliev
Aymaliev

В коментарите всеки път ви обясняваме да си проверявате написаното. „Бързата работа – срам за майстора.“

А това го напомням, защото си забравил да си сложиш референцията (&lkid=15516669) в най-първия линк (a target="_blank" href=’…’>роботизираните прахосмукачки<…).

Палеустиниец
Палеустиниец

Най-големия минус е че не вършат никаква работа
Аааа и това, че са безумно скъпи

мария
мария

V8s е грешно описана, няма wi-fi функция….И на други модели има грешки, но не ми се задълбава. Едно към гьотере е написана тази статия