Станаха известни характеристиките на три от процесорите AMD FX-Series

2
18

Въпреки факта, че официалното представяне на настолните процесори FX-Series (с кодово име Zambezi), на базата на архитектурата Bulldozer, е планирано за четвъртото полугодие, в някои магазини тези чипове са започнали да се появяват като продукти, достъпни за предварителни поръчки.

В момента на разположение са три модела процесори FX-Series. Най-достъпният модел е FX-6100, разполагащ с шест изчислителни ядра, които работят на номинална честота от 3.3 GHz, но благодарение на поддържаната технология Turbo Core, чипът може динамично да увеличи честотата си до 3,9 GHz. Освен това, на разположение е 6 MB кеш-памет от второ ниво, 8 MB кеш памет от трето ниво и интегриран контролер на паметта от стандарт DDR3 с честота 1866 MHz. Стойността на показателя за разсейване на мощността за този процесор е 95 вата. Моделът FX-6100 е достъпен за предварителни поръчки на цена около $ 190.

Процесорът FX-8120 разполага с 8 изчислителни ядра, 8 MB кеш-памет от второ ниво, 8 MB кеш-памет от трето ниво и интегриран контролер на паметта от стандарт DDR3 с честота 1866 MHz. В този случай, номиналната честота е 3,1 GHz, но тя може динамично да се увеличава до 4,0 GHz. Стойността на TDP в чипа е 125W. Моделът FX-8150 има същите спецификации, като в чипа FX-8120, но неговата номинална работна честота е повишена до 3,6 GHz, а при активиране на Turbo Core, тя може да нарасне до 4,2 GHz. Цените на процесорите FX-8120 и FX-8150 са около $ 220 и $ 265.

Новите FX-Series процесори разполага с отключени множители и са подходящи за използване в дънни платки с цокъл AM3+.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
danchobg
danchobg

и са подходящи за използване в дънни платки с цокъл AM3+ <- бенчмарк,.... нещо интересно... ?

muteman
muteman

четвъртото полугодие….. ко речиииииии…… :nono: :nono: :nono: