Стана ясно кой разграбва процесорите Intel Coffee Lake Refresh с изключена графика

7
1929

Логиката за появата на процесорите Intel Coffee Lake Refresh от серия F с изключена графика е ясна. Компанията трябва някъде да продаде бракуваните екземпляри с нестабилна работа на графичното ядро. Странното в тази ситуация е друго – тези процесори се продават на същата цена като екземплярите с нормално работеща графика. Уеб изданието CRN изясни ситуацията.

Порталът показа, че в САЩ делът на продажбите на процесорите от серия F е около 10% от всички продажби в десктоп сегмента. Редица дистрибутори показват, че във второто тримесечие на тази година делът на тези процесори е достигнал 16%. С какво тези орязани процесори привличат купувачите?

Всичко се оказа неприлично просто. Intel се е вслушал в критиките и е започнал да стимулира продажбите на процесорите от серия F чрез съвместни акции с производителите на графични карти. Производителите на видеокарти правят солидна отстъпка на графичната карта, ако тя е закупена от компания за сглобяване на компютри, която в своите конфигурации използва процесорите от серия F. И още, в подобни случаи на купувачите се дават приятни бонуси като игри или специализиран софтуер. По този начин за производителите става изгодно използването на тези процесори без графика, понеже те ги поставят в компютри, в които има графична карта.

Американските производители на компютърни системи с голям ентусиазъм се отнасят към тази инициатива и разграбват процесорите Intel Coffee Lake Refresh с изключена графика.

7
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
4 Отговори на коментарите
6 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
no more
no more

Само не мога да разбера какво печелят пройзводителите на графики и защо те трябва да правят отстъпки,ако някой закупи конфигурация с недъгавите интели?!

Моя милост
Моя милост

no more, Искрено се надявам да не работите в сферите на мениджмънт, маркетинг, реклама, търговия, производство и т.н.
Затова в БГ сме в такова състояние – всеки гледа да прецака клиента по възможно най-бързият и печеливш начин. Име, реноме, клиенти, лоялност – са някакви омразни думи.

no more
no more

А интел нима не се опитва да прецака клиента?!Какво мислиш,а?

Михаил Великов
Михаил Великов

Отговора е елементарен – получават „субсидии“ от Интел.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Е то е ясно кой, някакви лунатици и пpимaти от интелската секта, никой нормален нема си вземе такъв oтпaдък..
#covfefelake

dsaa
dsaa

За мен пък това си е минус, за това и не си взех АМД, те пък изобщо не слагат иГПУ на по-висок клас процесор. Но ме съмнява интел да се откажат тотално от вградената карта.

Арнолд Шварц е негър
Арнолд Шварц е негър

Що за дИбил би купил процесор висок клас с вградено видео нисък клас, само откачен. Вместо това мястото за тия нeщaстни изпъpдeни видео чипове, може да се ползва за повече кеш и ядра. Ти кат искаш мизерно видео има стари карти като Radeon x1650 или Nvidia 7600 и си готов..