Стартираха продажбите на видеокартата Radeon RX 5600 XT

6
1906

Advanced Micro Devices представи на пазара графичната карта Radeon RX 5600 XT, базирана на орязаната версия на чипа Navi 10 произвеждан чрез 7 нанометров технологичен процес. Видеокартата бе анонсирана още преди Nvidia да намали цената на GeForce RTX 2060 и за да бъде конкурентна графичната карта на AMD, AIB партньорите на компанията леко са клокнали графичния процесор и буферната памет.

Графичният процесор AMD Navi 10, използван в Radeon RX 5600 XT до голяма част е наследил конфигурацията на GPU от картата Radeon RX 5700. Той разполага с 2304 поточни RDNA процесора, 144 текстурни блока (TMU) и 64 рендиращи модула (ROP) Ключовата разлика е в буферната графична памет. Видеокартата Radeon RX 5600 XT е оборудвана с 6 GB GDDR6 буферна памет, която обменя информация с графичния процесор чрез 192-битова шина.

Според спецификациите на AMD, тактовите честоти на GPU Navi 10, който се използва в Radeon RX 5600 XT с в пределите от 1130 до 1560 MHz, но партньорите на AMD имат място за маневри. Работната честота на графичната памет е 12 GHz, но и тук има място за овърклок.

Що се отнася за възможността за овърклок от страна на потребителите, то при Radeon RX 5600 XT всичко зависи от заводския клок. Някои производители изстискват всички мегахерци от графичния процесор и паметта, а други остават известен запас за ръчен овърклок. Графичната карта Radeon RX 5600 XT е директен конкурент на GeForce RTX 2060 и се доближава по възможности до Radeon RX 5700.

Продажбите на видеокартата Radeon RX 5600 XT вече стартираха в САЩ при цена $279.

6
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
4 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Коментар
Коментар

660лв. в бг

шмеркел
шмеркел

100 кинта от тях, даваш на държавата, да храни римляни, калинки и т.н.

uK- Chap
uK- Chap

А драйверите оправиха ли преди да пускат карти.Форумите са залети от неграмотията на AMD с 5700XT , която 2 минути не може да изкара и да работи без да даде син екран системата , заради омазаните им скапани драйвери.Които вече 10г. не могат да напишат. Да седнат и да си напишат тези нискобюджетни цурвули. А цените им подминаха вече отдавна Intel и Невидq. И знаете ли кога ще си купя от България хардуер 5600XT за 650лв -700лв карта дето е без пари в немски и американски странички за да храня уродливото мауглита в Столипиново и сявинята Пеевски и Борисов.Само просто… Виж още »

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Ако имаш път на някъде, халал да ти е или ако ти се плаща ддс и спестява 50лв. пак не виждам проблем, но в повечето случаи, гаранцията от две, пада на една година международна (да ясно ми е за някой брандове с 3г.) И за консуматора, който стига с топ 6гб видео и i5 8к серия, няма да рови никъде, щом в рекламата пише „ново“. Ентусиаст ли си, ще гледаш и ще хулиш, както правиш, но консуматора, поглежда, взема и се усмихва доволно и грам не го мисли. Заключение, умния нещастен, тъпия щастлив. Много време отделяте за коментиране и разсъждаване… Виж още »

Mianmar
Mianmar

Ква гаранция бе я кажи пак те питам нещо да ми се повреди от купеното от UK .Аз не знам такова. Повреденото се продава тук при вас щото продавате трета ръка тествани и отпечатани боклуци в наливно състояние на хората.Ако хората си търсеха кач1ество и правата щеше да рупаш зеленце бе дядовото.

МъдиУотърс
МъдиУотърс

Конспирацията ви гони яко, дишай си там „дядовото“.