Днес в целия свят започнаха продажбите на видеокартата AMD Radeon RX Vega 56, анонсирана миналия месец заедно с по-мощната Radeon RX Vega 64.

Тази графична карта се базира на орязана версия на графичния чип Vega 10 с 3584 поточни процесора и 8 GB многослойна памет тип HBM2, работещ с тактова честота 1,6 GHz.

AMD обяви препоръчителната цена на видеокартата Radeon RX Vega 56 в размер на $399.

Първите тестове на по-маломощната „Вега“ се появиха още преди две седмици. Според бенчмарковете, Radeon RX Vega 56 е по-производителна от GeForce GTX 1070, но консумира повече енергия.

Засега цените в магазините съответстват на препоръчителните. В САЩ оригиналната Radeon RX Vega 56 стартира с цена $399, а в европейските магазини нейната цена е 409 евро.

Моделите на AIB партньорите на AMD ще се появят няколко дена по-късно.

Няколко минути след началото на продажбите медиите обявиха, че всичко е вече продадено. Едва ли някой се е учудил, че търсенето е по-голямо от предлагането. Картата е много търсена от геймъри, майнъри, като не е за пренебрегване и фактът, че Radeon RX Vega 56 е съвместима с по-евтините монитори, поддържащи синхронизацията FreeSync. Мониторите с алтернативната технология NVIDIA G-Sync струват осезателно по-скъпо.

0 0 гласа
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
3 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари