Стартираха продажбите на док станцията за видеокарти Sapphire GearBox

1
859

Най-големият партньор на AMD при видеокартите, хонконгската компания Sapphire Technology, представи собствен модел на външна док станция за видеокарти с име GearBox. Тя е съвместима с видеокартите на AMD и Nvidia, и предназначена за лаптопи и миникомпютри с Thunderbolt 3 интерфейса, осигуряващ скорост за обмен на данни 40 Gb/s.

Габаритните размери на устройството са 300 x 138 x 204 милиметра. Поддържат се еднослотови и двуслотови видеокарти с PCI-Express x16 интерфейс. Дължината на поставената в док станцията видеокарта не може да бъде повече от 266 милиметра, а височината – не повече от 125 милиметра. Консумацията на графичната карта не трябва да превишава 300 W. В док станцията е поставен 500 W захранващ блок с няколко PCI-E Power конектора.

Sapphire GearBox поддържа технологията PD Charging (Power Delivery Charging) за зареждане на лаптопи с мощност на зареждане до 60 W. На задния панел са поставени Gigabit Ethernet конектори и два USB 3.0 порта за включване на периферни устройства. Освен това, новата док станция е сертифицирана от Apple и може да се използва с нейните устройства.

Препоръчителната цена на док станцията Sapphire GearBox е $340. Предлагат се и версии с видеокартите Sapphire Radeon RX 58 от сериите Nitro+ и Pulse при цена от $540 до $580.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари