11.9 C
София

Стартиращата компания Kneron създаде процесор, изпреварващ решенията на Intel и Google

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Американският стартъп Kneron анонсира своя нов чип KL 720 с хардуерна поддръжка на алгоритмите с елементи на изкуствен интелект, обработка на изображения, видео и звук. Младата компания заяви, че новият процесор е два пъти по-икономичен от Movidius на Intel и четири пъти по-мощен от Coral Edge на Google. Стартъпът допълва, че такива са резултатите от тестовете на KL 720 с модела MobileNetV2.

Чипът от ново поколение осигурява 1,5 TOPS мощност при консумация едва 1,2 W. Новата SoC включва две Arm Cortex-M4 процесорни ядра и може да обработва изображения и видеа с 4К резолюция. Нещо повече, докато повечето днешни процесори от подобен род използват една ключова дума за започване на онлайн обработката на естествения човешки език, KL 720 поддържа цялостен речник в самото устройство без да се налага свързване с Глобалната мрежа В този случай на потребителя е достатъчно единствено устройството с новия чип, без каквато и да било връзка с интернет.

Компанията вече разпространява свои решения за локални мрежи, базирани на KL 720. Създадените с новия чип корпоративни мрежи свързват сървърите, компютрите и другия хардуер, които работят както преди, но без да се налага използването на електронен облак. Въпреки това, цялата информация в тези мрежи е криптирана, с което се постига много висока информационна безопасност.

Стартиращата компания Kneron преди няколко месеца получи финансиране от $70 милиона от няколко водещи IT компании, включително Qualcomm, Alibaba, Sequoia, Horizon Ventures, Microsoft, Applied Materials и други.

Абонирай се
Извести ме за
guest
4 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини