Стартъпът North представи смарт очилата Focals, управлявани чрез пръстен-джойстик

0
710

Младата стартираща компания North представи смарт очилата Focals, които не се управляват чрез жестове или гласови команди, а чрез пръстен-джойстик, поставен на пръста на собственика.

Главните проблеми за производителите на смарт очила е как да ги направят максимално удобни за ежедневно ползване, как да приличат на обикновени очила и как да се опрости управлението на устройството.

Компанията North предлага свое много елегантно решение. Смарт очилата Focals много приличат на обикновени очила, но имат по-широки рамки. В едната рамка на електронните очила е вграден миниатюрен проектор. Прожектираните от него изображения се отразяват от стъклата на очилата и попадат в ретината на окото, като по този начин се създава много добър холограмен ефект. Управлението на вградения навигатор и получаването на съобщения и поща се управляват с помощта на малкия пръстен-джойстик, който е включен в комплекта. Устройството е съвместимо с операционните системи Android и iOS.

Според производителя, очилата Focals могат да работят един ден в автономен режим Зареждането се осъществява от фирмен калъф с вградена батерия.

Предварителните продажби на смарт очилата North Focals започват в края на тази година. Комплектът очила плюс пръстен-джойстик се продава при цена $999.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за