Стартъпът Resonado разработи технология за производството на плоски говорители

2
1162

С всеки изминал ден потребителската електроника става все по-компактна – компютрите, телефоните, фотоапаратите. Но аудио колонките останаха неизменни вече стотина години.

Тази ситуация може да се промени, понеже американският стартъп Resonado разработи технология за производството на плоски, тънки и леки говорители, които могат да бъдат поставени в ъгъла на стаята, между мебелите, в седалките на автомобилите, във воланите и т.н.

„Технологията на плоските говорители дава възможност за цялостен редизайн на вътрешната структура в традиционните аудио колонки“ – заяви Кристиан Фермит, вицепрезидент на младата компания. „Главното преимущество е гъвкавостта, която досега я нямаше. Ние можем да произвеждаме говорители с всякаква форма, които предлагат същия висококачествен звук като стандартните говорители“.

Вместо цилиндрична конструкция с магнит и индуктивност, в колонките на Resonado са поставени плоски звукови индуктивности с квадратни или правоъгълни магнити. Индуктивността може да се съединява с диафрагмата във вид на най-различни конфигурации.

„Доброто разбиране на фундаменталните принципи на устройството на говорителите и уравненията на Максуел станаха ключа към преосмислянето на използването и на промените на тези принципи в разработването на по-качествени колонки“ – каза Фермит.

Това лято Resonado получи над $1 милион инвестиции и сега подготвя производството на първата партида плоски говорители в китайска фабрика. Новите говорители трябва да излязат на пазара още в края на тази година.

2
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
115
115

Пълни глупости.

Жоро
Жоро

Чуя ли стар-тъп не ми го хвали.Поредната измама , да видим кога ще фалират.