Старшите видеокарти AMD Navi ще имат собствена технология за рейтрейсинг

3
747

До края на тази година Advanced Micro Devices възнамерява да представи на пазара своите първи графични карти, базирани на процесорите Navi 10, произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес. Това ще бъдат видеокарти от средния ценови сегмент а тяхното бързодействие ще бъде от нивото на графичните карти Nvidia GeForce GTX 1080 или RTX 2070.

Плановете на AMD за следващата година включват представянето на по-производителни графични карти със същата архитектура. Но за разлика от Vega 20 (AMD Radeon VII), в които се използва подобрен вариант на 14 nm Vega 10, новите графични процесори ще имат редица архитектурни подобрения.

Според изтеклата неофициална информация, в новите видеокарти ще бъде интегрирана собствена технология на AMD за трасиране на лъчите. Рейтрейсингът ще функционира чрез програмния интерфейс DirectX Raytracing (DXR) и явно ще бъде отговорът на AMD на новите решения Nvidia RTX. Нивото на изчислителната мощност на на новите графични карти Radeon ще се изравни с това на старшите видеокарти Nvidia Turing: GeForce RTX 2080 Ti и Titan RTX.

Редица медии са на мнение, че графичната архитектура AMD Navi ще се отдалечи от добре познатата Graphics Core Next (GCN), използвана във видеокартите Radeon още от 2012 година. Очаква се новите решения да бъдат представени на изложението Gamescom 2019, което ще протече от 21 до 24 август в Кьолн.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
2 Коментари
1 Отговори на коментарите
3 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
КольоRadical VisionСимеон Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Симеон
Симеон

уат ю толкинг абаут?
Само ни заливат с побългарени английски думи….

Radical Vision
Radical Vision

Иеах евиеруон тхинк дъ сейм уей…
Съм тайм люн, съмтаймс уин, фифти-фифти им вери мед…… Ако някой помни какви простотии надроби тоя простак Стоичков…….

Кольо
Кольо

Старшите Нави, няма ли да са 20 серията в началото на другата година?