Изборът на нов телевизор не е лека задача, особено в сегашния период – черен петък, всякакви празнични промоции и разпродажби. Засипани сме от стотици различни модели. Техническата терминология хич не е малко.

Най-големият избор е за размера на устройството, но е обект изцяло на лични предпочитания

Измервате мястото, където ще го сложите. Преценявате от къде ще го гледате, заставате пред няколко различни размера и усещате кое е правилното. Важно е предварително да решите в какъв диапазон ще пазарувате, за да не се подведете от някоя промоция или увещаването на служител в магазина.

Ще разгледаме две други неща, за които се спори много от известно време

Имаме ли нужда от 4K?

Резолюцията винаги е била ключов фактор за избор – колкото повече, толкова по-добре. В един момент нивото обаче се качи до 4K, вече отива на 8К и доста хора казват, че това е прекалено. До преди известно време беше напълно вярно, защото нямаше съдържание, което да гледаме на такава резолюция.

Вече все повече телевизии на запад излъчват в 4К, ще видим това нещо да се пренесе и на нашия пазар. По-важното обаче е, че услуги за стрийминг на филми и сериали като Netflix и Amazon Prime Video започват да предлагат тази възможност.

По отношение на гейминга, с идването на PS4 Pro и Xbox One X, и в този бранш се заговори за ултрависоки резолюции. През 2020-та година ще се появи следващото поколение конзоли на Sony и Microsoft. Този въпрос ще е засегнат много активно.

Добра препоръка е при наличието на финансова възможност да се застраховате за бъдещето с покупката на 4K модел. Към днешна дата все още не е задължително, но с всеки изминал ден този момент се приближава.

OLED – да бъде или да не бъде?

Следващият въпрос засяга това какъв вид екран да търсим в новия си телевизор. От няколко години на пазара се наложиха телевизорите с LED екрани. Все повече от най-добрите продукти на пазара обаче започват да използват OLED екран.

При тях има по-голяма плътност на пикселите, по-дълбоки черни цветове, по-добър контраст на цветовете. Това са все неща, които ви интересуват.

Разбира се, тези телевизори са по-скъпи и трябва да сте подготвени за това. Тук обаче повечето специалисти са категорични, че инвестицията си струва. OLED екрана ще ви прави впечатление всеки ден, когато гледате любимия си спорт, филм или дори новините. Едно от малкото неща, в които ще вложите пари и ще видите лесно забележим от всеки положителен ефект.

Какъв е вашият телевизор? Доволни ли сте от него и смятате ли да го подменяте скоро?

Абонирай се
Извести ме за
guest
39 Коментара
стари
нови
Отзиви
Всички коментари