Съвсем евтино: Xiaomi представи своите първи компютърни монитори с цена $98

14
4543

Китайският промишлен гигант Xiaomi откри за себе си нова категория продукти с рекордно ниски цени – смарт телевизори, хладилници, смарт часовници и други. А сега компанията представи в Китай два монитора: обикновеният 23,8-инчов Mi Display и геймърския 34-инчов Mi Surface Display.

Моделът Mi Surface Display има голям извит екран с размер на диагонала 34 инча и съотношение на страните 21:9. Резолюцията е 3440х1440 пикела, а честотата на опресняване на екрана е 144 Hz. Радиусът на овала е 1500R, а матрицата обхваща 121% от sRGB цветовото пространство. Поддържа се функцията AMD Freesync. Налична е подставка с допълнително магнитно закрепване на екрана, която дава възможност за регулиране на височината и наклона на екрана. Интересна е финансовата стратегия на Xiaomi – мониторът Mi Surface Display се продава при цена $352, но ако бъде поръчан предварително, цената му пада на $282.

Второто устройство е обикновеният 23,8-инчов монитор Mi Display. Неговият дизайн е традиционен, рамките му са много тънки и като цяло доста прилича на мониторите на Dell. Използва се ADS-IPS матрица на компанията BOE. Резолюцията на екрана е стандартна: 1920х1080 пиксела, а ъгълът на виждане е 178 градуса по вертикала и хоризонтала. Устройството им само един HDMI порт. Подставката е цилиндрична и дава възможност за регулиране само на ъгъла на наклона на екрана. Цената на Mi Display е 699 китайски юана или само $98. Продажбите стартират в Китай на 21 октомври тази година.

14
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
7 Коментари
7 Отговори на коментарите
0 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
Малииии
Малииии

+мито, + ДДС и на получената цена и сега има монитори с IPS матрица , само че от фирми с доста повече опит в правенето на монитори.

dsaa
dsaa

Няма мита за електроника, само ДДС.

Симеон
Симеон

Разбира се че има мито

Християн
Християн

Няма мито за електроника, както е казал dsaa. Tелефоните от Aliexpress, да не мислиш, че някой плаща МИТО за тях. Само ДДС се плаща и то ако те гепат на митницата.

Oceanic815
Oceanic815

Не знам как е в Китай, но $98 за FHD монитор не е „рекордно ниска цена“ според мен.

ssh22
ssh22

Като му сложиш доставката, ддс-то и мито-то и направо си става далавера цената 🙂

TGR
TGR

Хайде хайде сега. Все едно по принцип не плащаш ДДС като купуваш като краен клиент.

Симеон
Симеон

Всяка стока която си закупил извън европейският съюз се заплаща ДДС.Говоря за електроника.Мисля че стоката трябва да е над 150 долара

Християн
Християн

Всичко над 30 лв би следвало да се добавя ДДС.

Симеон
Симеон

34 инча геймърски монитор хаха

djagi
djagi

Пишещите по-горе забравят, че много от китайските магазини имат европейски складове и/или възможност за доставка с предварително платен ДДС. За монитора не знам, но определено бих си поръчал хладилник за $150, че дори и малко повече.

bash_majstora
bash_majstora

много добра стратегия, имат цяла гама смарт дом, покриват почти всички устройства на пазара

Иво
Иво

След многократни разговори със служителите на нашите пощи и то точно тези които отговарят за приемане и предаване на международни пратки разбрах: Мито и ДДС се плаща за всякакви стоки извън ЕС които надвишават някаква сума. Каква е точно сумата… не е много ясно. Всичко зависи от митничарите. По принцип е за сума над 20 (долара/евро). Дали някой телефон за 200$ ще мине без обмитяване зависи от това дали митничарите ще ти спрат пратката когато мине през тях или ще я пропуснат. Всичко било изцяло до преценката на митничарите и в какво настроение са. За толкова години опресняване на информацията,… Виж още »

Petar
Petar

Стига дървени философи: „Какво се случва обаче с продукти от Китай, САЩ или други държави извън ЕС и Митническия съюз? България и другите членки на ЕС имат обща митническа тарифа. Това означава, че митата от трети страни към всички държави от Съюза са еднакви. Тяхната стойност зависи от цената на продукта: За пратка на стойност до 15 евро не се дължи мито и ДДС. За стоки между 15 евро и 150 евро не се дължи мито, но трябва да се заплати ДДС в размер на 20%. За пратки над 150 евро дължа както мито, така и ДДС. Важно! Всякаква техника,… Виж още »