Създадоха устройство за дистанционен преглед от зъболекар

1
1448

След като ортодонтът монтира шини, брекети или друго средство за изправяне на зъбите, за него е важно да следи прогреса на този пациент. Ново устройство, свързващо се с вашия смартфон е проектирано така, че да позволи на специалистите да правят същото, без да се налага пациентът да посещава клиниката.

Разработена от едноименната компания, базирана в Париж, системата е известна като Dental Monitoring. Ортодонтите, които я използват, предоставят на пациентите си две малки устройства, които трябва да вземат със себе си – устройство, което се поставя в устата и модул за свързване със смартфона, което се нарича ScanBox.

Когато дойде време пациентът да извърши сканиране, той поставя устройството в устата си, като по този начин зъбите биват сканирани. ScanBox, който е свързан към телефона трябва да бъде прикрепен с магнитна връзка към устния скенер, за да се получи и обработи информацията.

Ръководен от аудио сигнали в придружаващото приложение за iOS и Android, пациентът движи ScanBox напред и назад, накланя го нагоре и надолу, като по този начин прави поредица от снимки на зъбите си, които софтуерът ще обработи допълнително. Тези изображения се качват на сървър, където се използват алгоритми, базирани на изкуствен интелект, за да се анализират.

Ако бъдат открити проблеми като лоша хигиена или несъответствия с очакваните резултати и развитие, ортодонтът своевременно се уведомява, за да може да информира пациента или да се срещне с него. Ако всичко върви по план, на пациента се спестява посещение в клиниката и ортодонтът ще може да приеме повече други пациенти, които имат необходимост от преглед или интервенции.

Работата на системата е демонстрирана във видеото по-долу.

 

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари