fbpx
8.8 C
София

Създателят на iPod се съмнява, че Apple ще пусне аксесоари за виртуална или разширена реалност в обозримо бъдеще

Най-четени

Светослав Димитровhttps://www.kaldata.com/
Занимава се със създаване на съдържание за уеб от 2009 г. с над 9000 написани новини за Калдата. Интересува се от SMM, Афилиейт и др.

Вълнението, с което Марк Зукърбърг говори за бъдещето на ‘метавселената’, не се предава на всички ветерани от индустрията. Създателят на IPod Тони Фадел, например не смята, че Apple ще навлезе във VR и AR това десетилетие. Но без навлизането на нов за компанията пазар, тя определено няма да успее.

В интервю за Bloomberg Television Тони Фадел, който напусна Apple за да основе собствената компания Nest, предположи, че ябълковата компания скоро ще разшири гамата си от смарт-устройства, но основно за сметка на вече съществуващите продуктови категории. Технологиите за виртуална реалност, според него, няма да достигнат такова ниво на развитие през следващите години, което да мотивира Apple да стъпи на пазара със съответните продукти.

Не мисля, че той ще стане много голям. Може да намери приложение в корпоративния сегмент и индустрията. Но може ли това да предложи на потребителите емоционалния аспект, който ще ги накара да използват постоянно технологията? Това ще бъде трудно постижимо“, обобщи Фадел. Той припомни също, че през 1988 г. Apple вече е експериментирал с устройства за виртуална реалност и дори тогава е станало дума за ‘метавселената’.

Създателят на iPod също призова лидерите на технологичните компании самостоятелно да регулират индустрията в частта, която може да повлияе на социалната сфера. Когато на Стив Джобс (Steve Jobs), според него, му е било предложено да разгледа възможността за продажба на порнографско съдържание чрез iTunes, основателят на Apple е отказал подобна идея, въпреки че това може да донесе значителни приходи на компанията.

Тони Фадел вярва, че създателите на технологии трябва да са наясно с границите на тяхното разумно приложение. Например, той смята създадената от Amazon „летяща камера за наблюдение“ Ring за охрана на къща, като излишна. Появата на подобен продукт очевидно го е изненадала и е предизвикала в него недоумение.

Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Подобни новини