fbpx
1.8 C
София

Сървърните процесори AMD EPYC от 2-ро поколение ще имат до 256 MB L3 кеш памет

Най-четени

Даниел Десподовhttps://www.kaldata.com/
Ежедневен автор на новини. Увличам се от съвременни технологии, оръжие, информационна безопасност, спорт, наука и концепцията Internet of Things.

Следващата година компанията AMD възнамерява да представи на пазара 7 nm сървърни процесори EPYC с архитектура Zen 2. Техният формален анонс се състоя реди около половин месец. А преди няколко дни се появиха тестовете на компютърна система с два сокета, в която се използват новите флагмански процесори.

Да си припомним, че процесорите AMD EPYC от второ поколение имат по няколко чипа на една подложка. AMD ги нарича чиплети и в новите процесори съдържат по осем чиплета, всеки от които има осем 7 nm Zen 2 ядра и допълнителен кристал, отговарящ за входно-изходните операции и включващ 8-канален контролер за DDR4 оперативна памет, PCI Express 4.0 контролер и друга периферия.

В базата данни на SiSoftware се появи информация, че всеки чиплет ще има по 32 MB кеш памет от трето ниво, поделени между 4-ядрените CCX модули. С други думи, обемът L3 кеш памет при прехода от архитектурата Zen/Zen+ към Zen 2 ще нарасне двойно. Общият капацитет на кеш паметта от трето ниво на 64-ядрения AMD EPYC ще бъде впечатляващите 256 MB.

Според маркировката 2S1404E2VJUG5_20/14_N, дадена в SiSoftware, работната честота ще бъде 1,4 GHz, която в boost режим ще нараства до 2 GHz. Това се отнася за инженерния образец. На пазара ще излязат процесори с по-високи честоти.

Абонирай се
Извести ме за
guest
1 Коментар
стари
нови
Отзиви
Всички коментари

Нови ревюта

Huawei P50 Pro – възродена легенда

От днес актуалният флагман на китайския производител Huawei вече е наличен за предварителна поръчка в България. След забавяне, породено от редица причини, компанията размести...

Подобни новини