Сървърните процесори AMD EPYC (Rome) ще бъдат представени следващата седмица

0
460

По време на конференция, посветена на финансовите резултати на компанията AMD за второто тримесечие, генералният директор на AMD Лиза Су (Lisa Su) съобщи плановете за развитието на новите 7 nm сървърни процесори EPYC. Лиза Су съобщи, че презентацията на сървърните процесори EPYC с архитектура Zen 2, формалният анонс на които се състоя още през месец ноември миналата година, ще се състои на 7-ми август по време на специално мероприятие.

Сървърните процесори AMD EPYC от фамилията Rome включват до 64 физически ядра Zen 2 с поддръжката на многонишкова работа, до 256 MB кеш памет от трето ниво, 8-канален контролер за DDR4 оперативна памет и до 128 линии на PCI Express 4.0 интерфейса. Както и десктоп чиповете Ryzen 3000, новите процесори EPYC са съставени от множество 7 nm чиплети плюс един 12 или 14 nm кристал за входно/изходните операции.

Засега не се съобщава къде ще бъде проведено това събитие, на което ще се състои голямата презентация на сървърните процесори AMD EPYC (Rome). Към днешен ден е известно само, че на него ще присъстват редица партньори на компанията AMD, които ще разкажат за своите нови сървърни решения, базирани на 7 nm чипове. Компанията Dell вече обяви намеренията си на 15 октомври тази година да представи нова серия сървърни решения, базирани на процесорите EPYC.

ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
  Абонирай се  
Извести ме за