Сървърните процесори AMD Opteron с TDP 9 W ще се появят в средата на годината

0
41

AMD Kyoto разкриват нов клас от микропроцесори, в които са включени както CPU, така и APU ядра, предназначени предимно за изграждане на микросървъри. AMD Kyoto са пряк конкурент на Intel Centertron (S1200) и Avoton.

В документ на AMD, озаглавен като „A Vision for Tomorrow’s Hosting Data Cente“ се обяснява, че микропроцесорите Kyoto ще се появят на пазара с търговска марка Opteron и са характеризирани като процесори, оптимизирани за използване в устройства с висока плътност на компонентите.

Микропроцесорите Kyoto ще бъдат произвеждани в два варианта: с вградено графично ядро и без GPU. Минималното значение на TDP (Thermal design power) е указано в рамките на 9 W. Процесорната част на чипа ще бъде базирана на „малко х86 ядро“, Предполага се, че става дума за процесорната архитектура AMD Kabini, включваща до четири Jaguar модула. Графичното APU ядро се очаква да бъде вариант на Radeon HD 8000. Официалното представяне на новите микропроцесори, според документа, ще се състои в средата на тази година.

Микро уеб-срвърите, базирани на Kyoto със сигурност ще бъдат с висока енергийна ефективност и малки размери.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари