Сървърните чипове Intel Cascade Lake Refresh ще бъдат отговорът на 7 nm AMD EPYC

2
700

Уеб порталът CRN съобщи, че Intel подготвя голямо обновяване за своята серия сървърни процесори Intel Xeon Scalable Bronze, Silver и Gold (фамилията Cascade Lake-SP). Новите чипове ще трябва да са конкурентни на процесорите AMD EPYC (Rome), произвеждани чрез 7 нанометров технологичен процес.

Изданието цитира свои източници на информация, според които датата на анонса на новите процесори на Intel е съвсем близо – 23 февруари тази година. Освен това, новите чипове бяха открити и в онлайн конфигуратора Penguin Computing, както и в документацията на Intel относно най-новото обновяване на микрокода.

Предполагаемите модели от серията Cascade Lake-SP Refresh ще се различават от сега съществуващите процесори по суфикса R. Новият флагман на подфамилията Gold ще бъде 28-ядреният процесор Xeon Gold 6258R с тактова честота 2,7 GHz и температурен коефициент 205 W. Досега броят процесорни ядра в чиповете не превишаваше 24.

Същата тенденция за увеличаване броя на процесорните ядра и съответно, производителността, виждаме и при по-младшите решения. В серията е включен и 8-ядрения процесор Xeon Bronze, докато преди се предлагаше 6-ядрения/6 нишков чип Xeon Bronze 3204. Шестте нови процесора на Intel ще предложат по-високи тактови честоти, но при по-висок TDP в сравнение с предишните процесори.

CRN предполага, че серията Cascade Lake-SP Refresh ще предложи по-конкурентни цени в сферата на високопроизводителните сървъри и центрове за обработка на данните.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
2 Коментара
стари
нови оценка
Отзиви
Всички коментари