Състоя се официалният анонс на нископрофилния адаптер HIS Radeon HD 7750 iCooler

0
27

Поредната новост от лагера на добре известният производител Hightech Information System (HIS) се появи днес. Последният анонсира пускането на новия си графичен ускорител, предназначен за по-взискателните потребители. Много скоро в компютърните магазини ще може да се намери нископрофилния адаптер Radeon HD 7750.

Видеокартата е базирана на синя печатна платка, която позволява използването на адаптера дори и в най-компактното компютърно шаси, а за охлаждането на горещите компоненти се използва активната двуслотова система iCooler с два малки вентилатора, алуминиев радиатор и лъскав черен кожух. Максималното ниво на звуково налягане, създавано от охладителя е 28 децибела. Интерфейсният панел на ускорителя е оборудван със стандартен набор от видео-изходи, като DVI, HDMI и D-Sub. Картата разполага с шината PCI-E 3.0 x16 и предоставя поддръжка на технологията DirectX 11.1.

В основата на HIS Radeon HD 7750 iCooler стои 28-нанометровия чип AMD Cape Verde Pro, който работи на честота от 800 MHz, а GDDR5 видео-паметта е с обем 1024 MB и с работна честота от 4500 MHz, която комуникира с графичния процесор посредством 128-битов интерфейс. За съжаление, все още не е известна датата за пускане на новия графичен адаптер, както и цената му.

0 0 глас
Оценете статията
Абонирай се
Извести ме за
guest
0 Коментара
Отзиви
Всички коментари