Със закупуването на Dialog Semiconductor, Apple ще престане да зависи от Китай

3
779

Apple даде $600 милиона за да закупи дял от британската компания Dialog Semiconductor, чиято основна дейност е производството на чипове. В близко бъдеще Apple възнамерява да закупи и останалия дял на компанията и по този начин изцяло да я погълне.

Това е една от най-големите сделки на Apple по отношение на персонала. С придобиването на първия дял от Dialog Semiconductor, към Apple ще се присъединят 300 нови служители или около 16% от персонала на британската компания. Те ще работят в Италия, Англия и Германия, предимно върху разработването на нови полупроводникови продукти.

Dialog Semiconductor отдавна е партньор на американския технологичен гигант, Компаниите работят съвместно още от излизането на iPhone през 2007 година.

Очаква се, че сделката ще бъде затворена през първата половина на 2019 година. Според информация на TechCrunch, Dialog Semiconductor ще произвежда чипове за AirPods, Apple Watch, както и за съвсем нов продукт на Apple – очила за виртуална реалност.

Към днешен ден на практика всички чипове по поръчка на Apple се произвеждат от китайски компании. Но в светлината на търговската война между САЩ и Китай, Северна Америка постепенно се откъсва от зависимостта от Китай.

3
ДОБАВИ КОМЕНТАР

avatar
3 Коментари
0 Отговори на коментарите
2 Последователи
 
Коментарът с най-много реакции
Най-горещият коментар
3 Автори на коментарите
the professorAxOxха-ха-ха Автори на последните коментари
  Абонирай се  
нови стари оценка
Извести ме за
ха-ха-ха
ха-ха-ха

И колко завода за чипове има великата фирма „Dialog Semiconductor“? То името показва ясно каква е основната им дейност – водене на диалози при търговия с полупроводникови компоненти. Демек – британска фиктивна фирма ще купува електрониката от Китай и ще я препродава на нагризаните ябълки, за да заобиколят високите мита на Тръмп.

AxOx
AxOx

Само една машина за производство на чипове е над 1 милиард… та 600 мил. са нищо.
Който се интересува да провери.

the professor
the professor

пак ще зависи от Китай, другаде не се правят дисплеи, а дори и да се правят, полезните изкопаеми, необходими за изработката пак са от Китай…